Carlsbergs ejere har tabt i ølkrigen

Carlsbergs alliance med hollandske Heineken om at gå i felten for at opsluge Scottish & Newcastle (S&N) i en handel til over 100 mia. kr. har sammen med de generelt sure aktiemarkeder påført ejerne af det danske bryggeri tocifrede milliardøretæver de seneste fem uger. Det skriver dagbladet Børsen.

Da ølkrigen blev indledt den 17. oktober toppede Carlsbergs værdi på børsmarkedet således i næsten 58 mia. kr., men siden er der kappet over 12 mia. kr. af, så værdien i går var under 46 mia. kr. Af faldet på 20 pct. blev ca. halvdelen udløst i direkte forlængelse af krigserklæringen mod S&N, hvilket især skyldes investorernes bekymring for planen om en aktieudvidelse på over 30 mia. kr.

Siden 1. november er Carlsbergs nedtur fortsat i selskab med andre globale ølaktier som SABMiller, Heineken og Inbev, der alle er dykket 10-12 pct. pga. stigende råvarepriser og faldende aktiemarkeder over hele verden. Tilbage står imidlertid, at Carlsbergs ejere siden begyndelsen af ølkrigen har tabt milliarder af kroner, og at en løsning ikke umiddelbart er i sigte...

BRANCHENYT
Læs også