Nervekrig om russisk guldæg

Scottish & Newcastle er klar til at købe Carlsbergs andel af det russiske guldæg BBH for den samme pris, som danskerne har budt på skotternes halvdel. Det vil sige i omegnen af 33 mia. kr.

Koncernchef John Dunsmore. Foto: Jens Dige/Polfoto Foto: Jens Dige/Polfoto

Carlsberg afviser ”tilbuddet”, og hævder, at S&N forsøger at aflede opmærksomheden fra bryggeriets store indtjeningsproblemer i Vesteuropa.

Det skotske bryggeris koncernchef, John Dunsmore, var i går på lynvisit i København for at redegøre for sine synspunkter. Det foregik på et kombineret analytiker- og pressemøde, hvor han gentog, at Carlsberg havde foretaget et aggressivt og illoyalt skridt, der efter hans mening overtrådte den fælles aktionæroverenskomst.

»Hvis Carlsberg ringer til mig og tilbyder at sælge deres halvdel af BBH for 3,2 mia. pund (ca. 33 mia. kr.), slår vi til med det samme. Men det bliver næppe tilfældet og illustrerer, at de forsøger at sikre sig BBH alt for billigt. Men vores aktionærer står i en unik position til at overtage hele BBH. Derfor har vi indledt voldgiftssagen,« sagde John Dunsmore.

Fælles aftale

..

BRANCHENYT
Læs også