Vestas involveret i australsk valgkamp

Vindmøller og Australien rimer ikke. Den danske vindmøllekoncern Vestas har inden for kort tid lukket begge sine fabrikker i Australien, og ifølge RB-Børsens oplysninger skyldes det, at de australske myndigheder gennem lang tid - i Vestas' øjne - sjoflede alle forsøg på at etablere støtteordninger til vindenergi i landet.

Arkivfoto

Under den igangværende valgkamp i Australien har vedvarende energi været højt på dagsordenen i oppositionens forsøg på at vælte siddende premierminister John Howard af pinden. Der er dog intet, der tyder på, at Vestas vil kaste sig helhjertet ind i Australien igen trods et magtskifte. Alligevel har Vestas været et emne i valgkampen, da fabrikslukningerne kostede australske arbejdspladser.

Koncernchef Ditlev Engel har tidligere været til flere møder med den australske energiminister, men manglende respons fra myndighederne fik Vestas til at trække stikket ud. Australien har store kulforekomster, og derfor havde regeringen svært ved at se ideen i at smide penge efter vindenergi...

BRANCHENYT
Læs også