Rockwool melder alt udsolgt i 2007

Isoleringskoncernen Rockwool kan slet ikke følge med efterspørgslen og allerede nu kan ledelsen sige, at der vil være udsolgt på alle hylder resten af året.

Foto: JP Foto: JP

- Vores kapacitet udgør stadig begrænsningen, og vi venter, at der også i 2007 vil være udsolgt i hele perioden. I første halvår venter vi en lidt højere vækst end i andet halvår, fordi vi først fik udsolgt i andet halvår sidste år. Det betød, at vi dengang kunne opbygge lagre i begyndelsen af året, men det bliver ikke muligt i år, siger koncerndirektør (CFO) i Rockwool, Knud Jørning, til RB-Børsen.

Rockwool venter en vækst i omsætningen på 12 pct. i 2007, mens den i 2006 var oppe på 15 pct. En del af væksten stammer dog fra højere salgspriser, da det ikke kun er Rockwool, men også konkurrenterne, som har udsolgt. De højere salgspriser slog for alvor igennem i 4. kvartal 2006, og det betyder, at væksten i priserne i årets første tre kvartaler bliver forholdsvis høj. Knud Jørning oplyser, at det ikke kun er en lav sammenligningsperiode men også nye prisjusteringer, der ligger bag den ventede vækst i salgspriserne i år...

BRANCHENYT
Læs også