Smil, du er på 1. klasse

1A. Mens jeg venter på, at det bliver min tur til at vise mit boardingpas til stewarden, tjekker jeg nummeret adskillige gange for at forsikre mig om, at det virkelig kan passe.

Morgenavisen Jyllands-Postens udsendte havde god plads på 1. klasse. Foto: JP Når man skal sove, sørger stewardessen for at rede sengen. Stolen, der føres ned til 180 grader, suppleres med madras, dyne og pude. Foto: British Airways British Airways Foto: AP/Kirsty Wigglesworth Foto: AP/Kirsty Wigglesworth

Det gør det. Nummeret indikerer, at jeg skal sidde på forreste række i flyet. På første klasse. For første gang får jeg lov til mere end blot at kigge til venstre, når jeg typisk tager turen til højre ned mod de endeløse rækker på økonomiklasse.

Endnu en gang kigger jeg ned på den lille papirlap i hånden, der efterhånden er blevet lettere krøllet og fugtig af sved. Som jeg ser op, ser jeg ind i stewardens bestemte blik. Langsomt rækker jeg lappen frem mod ham, og rutineret tager han imod den og tjekker sædenummeret.

Som en magisk port, der åbner sig, når man trykker den rigtige kodekombination, træder han til side. Hans skuldre falder ned, og hans mund breder sig langsomt til et stort smil. Med åbne arme beder han mig gå helt frem til flyets forreste plads. Jeg smiler tilbage, hanker op i min trolley og tager triumferende de første skridt til venstre. Imens kigger jeg tilbage og bemærker, at manden bag mig bliver gennet til højre med et hurtigt vink.

Champagne før take-off

..

Læs også