Et liv ladet med LEGO

Kjeld Kirk Kristiansen har aldrig tvivlet på holdbarheden i LEGO. Men han har tvivlet alvorligt på sine egne evner, og derfor har han glædet sig til den situation, han er i nu, hvor han har fundet den rette chef for LEGO: Jørgen Vig Knudstorp.

Det er et spørgsmål om sekunder, før han er helt væk fra omverdenen. Næsten som var han udsat for en hypnotisør. Et knips med fingrene, og patienten er i trance.

Kjeld Kirk Kristiansen har fundet en lille LEGO-æske med en bil, der har en anden lille bil på ladet. Det er en af de mindste kasser i den overvældende LEGO-samling, der fylder reolen i Kjeld Kirk Kristiansens kontor. Der må være over hundrede af dem.

Klodserne er hans livs kærlighed, kan man se. Det er ham og LEGO lige nu. Han prioriterer klart bilen, han er ved at bygge, højere end samtalen med journalisten. Kjeld Kirk Kristiansen bliver 60 år om fire dage, men det gør ingen forskel.

»Jeg leger jævnligt med LEGO. Jeg bygger tit, gør jeg. Jeg er også på nettet for at følge med, hvilke nye modeller, som alle vore fans finder på at bygge.«

Det er også hans liv, han taler om. LEGO har altid bragt mad på bordet i hans hjem. Det har været hans karrierevej. Det har været hans fremtid. Det er hans identitet. Det er en pligt , et ansvar og indimellem et åg.

Det har gjort ham og hans familie til nogle af de rigeste mennesker i Danmark, men det har også haft en pris, som han nu har tid og bagklogskab nok til at gøre op. Han har haft arbejde i virksomheden i 40 år, som det meste af tiden har givet fremgang og overskud. Men i de seneste ti år har der også været grimme år med enorme og for LEGO livstruende underskud.

»Ansvaret er mit«

..

Læs også