Jyderne bruger mest på julen

Voksne danskere vil i gennemsnit bruge 5.907 kr. på gaver, pynt, mad og drikke i juledagene, viser en rundspørge fra Nordea. Dermed koster julen danskerne over 25 mia. kr.

Tillykke. Du har fundet dagens låge i epn.dks julekonkurrence. <a href=http://epn.dk/loungen/article1186251.ece><b>Klik her</b></a> og se hvordan du nemt deltager i lodtrækningen om dejlige vinpræmier, og hvordan du øger dine chancer for at vinde. colourbox.com Foto: Stephen Wisbauer STEPHEN WISBAUER

Julen varer længe, koster mange penge - især i Jylland. Når juleshoppingen for alvor går i gang i dag, vil jyderne fra Kolding til Skagen bruge flest penge på gaver og julesul.

Det viser Nordeas store juleundersøgelse, hvor Synovate Vilstrup har spurgt flere end 1.000 danskere om deres julebudgetter.

Undersøgelsen gør klart, at hver gang der i Storkøbenhavn handles for 95 kr., trækkes der i Midt- og Nordjylland 104 kr. op af pungen. Og der bruges både flere penge på gaver og på alle de øvrige julerelaterede indkøb som pynt, mad, tøj etc.

»Det er næppe et spørgsmål om, at københavnere, fynboer og sønderjyder er mere nærige. Men i Jylland er der tradition for at fejre julen med langt flere. Arrangementerne i juledagene omfatter også mere fjerne familiemedlemmer,« vurderer Nordeas familieøkonom, Ann Lehmann Erichsen.

Gaver for 3.400 kr.

..

BRANCHENYT
Læs også