Julesalget er afgørende

Mange brancher henter en tredjedel af omsætningen op til jul. Salget af klassisk legetøj går forrygende i år, oplyser Danmarks største legetøjskæde.

I mange af detailhandelens brancher er julesalget altafgørende for årsomsætningen. Ikke overraskende er det legetøjskæderne der har mest på spil i december. Foto: AP/Casper Dalhoff Foto: AP/Casper Dalhoff

Hundredvis af butikker følger i disse dage særdeles nøje udviklingen i omsætningen. I mange brancher fordobles eller tredobles salget op til jul, og julehandelen har derfor stor betydning for, om det bliver et godt eller dårligt år.

Legetøj er naturligvis blandt de brancher, som er mest følsom overfor udsving i julehandelen. Danmarks største legetøjsforhandler melder om et forrygende salg i første halvdel af december.

»Julehandelen går over al forventning. Vi har hidtil solgt legetøj for 10 pct. mere end på samme tidspunkt i fjor. det er mange år siden, vi har haft en så solid fremgang,« siger Søren Blangsted, der er detaildirektør i Top Toy. Koncernen står bag kæderne Fætter BR samt Toys 'R' Us, som har en markedsandel for legetøj i Danmark på mellem 40 og 50 pct.

Klassiske hit

..

Læs også