LO: Ikke udsigt til forlig

Forhandlinger på transportområdet fortsætter i forligsinstitutionen, men de står langt fra hinanden, lyder det fra LO's formand Hans Jensen.

De prøver og prøver, men der er stadig lange udsigter til ny overenskomst på transportområdet. 3F og Handel, Transport og Service, HTS, har i mere end 150 timer forhandlet i forligsinstitutionen, og møderne fortsatte lørdag eftermiddag. Over 70 procent af de mange overenskomster er allerede på plads, men 3F og HTS er udset til at sætte niveauet på normallønsområdet, hvor lønnen fastsættes ved mødebordet. Men nu skal der skub i forhandlingerne på de andre områder, selv om 3F og HTS stadig forhandler, lød det fra LO's formand Hans Jensen, der lørdag også en tur forbi forligsmanden.

- De er så langt fra hinanden, at der ikke kan laves et forlig i øjeblikket. Vi har derfor indkaldt vores store forhandlingsudvalg i morgen. Vi skal drøfte, hvordan de resterende overenskomster kan komme igennem på en fornuftig måde. Der mangler stadig en del områder, som fortjener en ordentlig behandling her i forligsinstitutionen, sagde Hans Jensen...

BRANCHENYT
Læs også