Dansker får sit afrikanske luksushotel tilbage

Højesteret i Mozambique giver nu forretningsmanden Jørgen Nielsen sin luksuslodge tilbage efter han i 2004 blev smidt ud med magt.

Tillykke. Du har fundet dagens låge i epn.dks julekonkurrence. <a href=http://epn.dk/loungen/article1186251.ece><b>Klik her</b></a> og se hvordan du nemt deltager i lodtrækningen om dejlige vinpræmier, og hvordan du øger dine chancer for at vinde. Sinar 2 Det er disse lusuriøse omgivelser der nu er tilbage på danske hænder. Privatfoto Privatfoto.

Det var dramatisk, da Jørgen Nielsen og hans mozambiquiske personale blev smidt ud af hans luksushotel i nationalparken Santuário de Vilanculos i slutningen af 2004.

Politi med skarpladte våben patruljerede på den øde pynt i det jomfruelige naturreservat og forhindrede danske turister i at komme frem, mens lokale forretningsfolk med adskillige retsafgørelser i hånden tog besiddelserne i deres magt.

Tvisten stod om Nyati Beach Lodge, et luksushotel med 32 sengepladser i det østlige Mozambique, direkte ud til Det Indiske Ocean i et område, der af mange kaldes et af Afrikas smukkeste.

Mindre kunne ikke gøre det for den danske forretningsmand Jørgen Nielsen, da han slog sig på hoteldrift i Afrika. Han havde i 1980'erne tjente en formue som grundlægger af sportstøj-

selskabet Patrick. Efter i nogle år at have drevet safari-virksomhed i Sydafrika besluttede han sig i 2001 for at udvide aktiviteterne med et paradisisk minihotel ved havet af høj klasse og langt fra alfarvej.

Sagsøgt af turistagent

..

Læs også