GN: En spaltning for krævende på nuværende tidspunkt

En spaltning af GN Store Nord i to særskilte børsnoterede selskaber er overvejet og fundet for tung en opgave for koncernen i øjeblikket at løfte. Det skyldes ikke mindst det terræn høreapparatdelen GN Resound har mistet under den langvarige salgsproces, som nu er fuldstændig indstillet.

- Selvom der ville være fordele ved en fuldstændig spaltning, er det dog af allerstørste betydning umiddelbart at afslutte den skadelige usikkerhedsperiode, som nu har stået på i 16 måneder, og som er begyndt at have negativ indvirkning på GN Resound. En spaltning ville utvivlsomt være meget tidskrævende, kræve ledelsesressourcer, fjerne fokus fra forretningen, forlænge usikkerhedsperioden og desuden indebære væsentlige omkostninger, lyder det i kvartalsrapporten fra GN om baggrunden for, at en spaltning ikke er på tale i øjeblikket.

Desuden er begge selskaber, GN Netcom og GN Resound, begge i gang med en turnaround, hvis resultater først skal vise sig, ligesom turnarounden og den fortsatte udvikling kræver ledelsens fulde opmærksomhed...

BRANCHENYT
Læs også