Trådløst internet i S-tog er dyrere end beregnet

Et politisk forslag om gratis trådløst internet i S-togene modtages positivt hos wi-fi-leverandøren NoPayNet, men firmaet mener, at omkostningerne er alt for lavt sat.

Den socialdemokratiske folketingskandidat Bo Sandberg har foreslået at der bør etableres gratis trådløs internet-adgang i S-togene og metroen i København. Ideen får en positiv modtagelse hos firmaet NoPayNet, som tilbyder gratis sponsorbetalte hotspots, men firmaet mener at vurderingen af omkostningerne er alt for lavt sat. Bo Sandberg mener at det vil koste mellem 50.000 og 100.000 kroner per togsæt at installere trådløst internet.

»Vi mener mener dog at have sat os grundigt ind i omkostningerne herved og kan sige at vurderingen af omkostningerne er urealistisk lavt sat. Selve hotspottet i det enkelte togsæt er ikke det, der vælter budgettet, men det at etablere en god og sikker forbindelse til internettet fra toget – og sørge for at den forbindelse er til rådighed på hele strækningen, når toget drøner derudaf, gennem tunneler og skov – det er dyrt,« siger Camilla Banja, der er kontaktdirektør hos NoPayNet...

BRANCHENYT
Læs også