Hård kerne bruger flere tusinde på nethandel

Flittige internetbrugere lægger flere og flere penge i de virtuelle supermarkeder. Knap en tredjedel af de 35-44-årige handler for mere end 10.000 kr. om året.

Analysen omhandler e-handel i hele Skandinavien og viser bl.a., at omsætningen på internettet runder 70 mia. kr. i år i Danmark, Norge og Sverige. Foto: Søren Lorenzen Foto: Søren Lorenzen

Mobiltelefoner, bøger og cd'er. Alting kan købes på nettet, og især mænd omkring de 40 år er parate med det store dankort, når de går på indkøb i cyberspace. Således har 31 pct. af de mænd, som handler på nettet, brugt over 10.000 kr. på e-handel i år, mens det samme gør sig gældende for en ud af tre af samtlige nethandlere mellem 35 og 44 år. Det er omtrent dobbelt så meget som en gennemsnitlige nethandler.

Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet Zapera og DIBS Payment Services, der håndterer 8 ud af 10 dankortbetalinger på internettet i Danmark.

»Undersøgelsen bekræfter, at den midaldrende gruppe er meget drivende i forhold til nethandelen. Der er en høj frekvens af unge mennesker, men det er de 30-50-årige, der køber de største og de dyreste varer,« siger Jesper Lohmann, direktør i DIBS Payment Service.

Handler for 70 mia. kr.

..

Læs også