Bredbåndspriser i frit fald

Kunder sparer tusindvis af kroner på krig mellem bredbåndsselskaberne. Forude lurer tilbud om gratis bredbånd.

Nye bredbåndskunder står ikke længere i kø for at få fingrene i en hurtig internetforbindelse, og det har udløst priskrig mellem bredbåndsselskaberne.

Alene det seneste år har krigen skåret 20-40 pct. af priserne, og et kig på selskabernes aktuelle vifte af tilbud viser, at opgøret fortsætter for fuld styrke.

»I dag sælger vi typisk til kunder, der allerede har en bredbåndsforbindelse. Derfor skal hastigheden være højere til samme pris, eller prisen for samme løsning skal være lavere, og så brager priskrigen løs,« siger Jesper Bjerre, vicedirektør i TDC's fastnetforretning, der er Danmarks største udbyder med knap 6 ud af 10 bredbåndsforbindelser.

TDC er netop nu på banen med et tilbud til kunder om en 4 mbits/s-forbindelse til 199 kr. om måneden. Så sent som i november slog IT- og Telestyrelsen fast, at bedste pris på markedet var 328 kr. - vel at mærke for en 2 mbit/s-forbindelse.

»Det er en gentagelse af den udvikling, mobilmarkedet har været igennem, hvor priserne på få år er styrtdykket,« siger John Strand, adm. direktør i teleanalysefirmaet Strand Consult.

TDC er langt fra ene om at skære i priserne. Også bredbåndsopkomlinger som Clearwire og Fullrate puster til priskrigen.

Clearwire tilbyder efter nye prisfald trådløst bredbånd i de største byer med en hastighed på 1,5 mbit/s for 169 kr. om måneden, mens Fullrate sælger 2 mbits/s inklusive telefoni til 199 kr. Det er 33 pct. billigere end for halvandet år siden.

Men kunderne kan godt begynde at glæde sig, for der er flere prisfald i vente, forudser John Strand.

Ragnarok i vente

..

Læs også