Yes til Googles gadefotos

Efter lange overvejelser har de engelske myndigheder godkendt, at Google fotograferer gader og stræder landet over.

Foto: Colourbox Foto: Colourbox

Googles populære tjeneste, Street View, der fungerer som et supplement til Google Maps, får lov til at blive indført i England. Det skriver den engelske avis The Guardian.

Tjenesten indebærer at køre en bil igennem hver eneste gade, og konstant tage billeder, som så ligges ind og efterfølgende kan ses online. Det giver en illusion af at kunne bevæge sig, virtuelt, igennem gaderne, og se hvordan omgivelserne ser ud, på lang afstand.

Ikke helt ligetil
Street View har før været udsat for heftig kritik, da billederne tit indeholder personer, detaljer om private boliger og andre elementer, som ikke altid ønskes offentliggjort online.

Men Google har arbejdet hårdt for at kunne begrænse problemerne, og har nu mekanismer på plads, som skal hjælpe med at håndtere klager.

"Vi er tilfredse med at Google har indført tilstrækkelige sikringer, så risikoen for brud på privatlivets fred, eller folks personlige sikkerhed, undgås, inklusiv sløringen af nummerplader og personer ansigter. Selvom det ikke kan udelukkes at billeder kan bruges til at identificere individer, er det tydeligt at Google gerne vil fotografere gader, og ikke enkeltpersoner," udtaler Informationskommissærens Kontor, som har ansvaret for behandling af data i England.

Klar til klager
Andre organisationer, herunder det London-baserede Privacy International, har tidligere bedt Google om at forklare hvordan firmaet vil sikre privatlivets fred, og hvilken teknologi der bliver brugt.

Google ønsker ikke at oplyse hvordan det konkret foregår, men forsikrer for at alle klager vil blive taget alvorligt, og har ifølge Informationskommissærens Kontor sandsynliggjort at de er i stand til at reagere hurtigt, og fjerne eventuelle overskridelser, hvis det bliver nødvendigt.

På vej over Atlanten
Google har igennem længere tid haft Street View kørende i USA, men er nu så småt på vej til de europæiske storbyer. Fotobilerne, som tager de nødvendige billeder, er i fuld gang med at køre England tynd, og er også blevet set i blandt andet Milano, Italien, og andre større byer.

Det forventes at Street View vil blive lanceret i England inden året er omme, mens resten af Europa vil følge inden længe.

BRANCHENYT
Læs også