Kineserne kopierer din harddisk

Multinationale koncerner har forbudt deres chefer at tage følsomme oplysninger med til Kina.

Det er forbundet med stor risiko at tage følsomme oplysninger på sin bærbare computer med til Kina. Flere virksomheder har oplevet at få vigtige informationer kopieret. Arkivfoto PR Foto

Lad aldrig vigtige patentoplysninger, deciderede opfindelser eller detaljerede produktspecifikationer ligge på computeren, når turen går til Kina.

Op mod 80 pct. af verdens kopiprodukter stammer fra Kina, og piraternes metoder bliver hele tiden optimeret.

I en undersøgelse, som Dansk Industri har gennemført blandt 18 store danske virksomheder, bedømmes problemet med piratkopiering i Kina som stort. Virksomhederne har i gennemsnit 3.000 ansatte i landet. Og på et seminar i går i Industriens Hus i København advarede vicepræsident Nenad Pacek fra Economist Intelligence Unit direkte mod faren ved at have for mange oplysninger lagret på en bærbar pc.

»De fleste adm. direktører har fået at vide, at de ikke må have vigtige oplysninger liggende på deres bærbare computer. Ved told- og paskontrollen har nogle oplevet, at deres computer var væk i bare 15 min. Det er nok til at kopiere vigtige oplysninger. Ofte sker det endda med myndighedernes velsignelse,« fortalte Nenad Pacek de fremmødte på seminaret under overskriften: ”Tiger and Dragon”, som relaterer sig til de to dyrenavne for henholdsvis Indien og Kina.


Rådgiver om risici

..

Læs også