Milliardsatsning i multi-arena

Milliardæren Carsten Berger er gået sammen med ejeren af FC Nordsjælland, Allan K. Pedersen, om at bygge en multiarena i Hillerød. Det kan blive en milliard-investering, som skal konkurrere med bl.a. Parken.

Carsten Berger. Foto: Mik Eskestad Foto: Mik Eskestad

Med planer om at skyde i nærheden af en milliard kr. i en ny multiarena i Hillerød i Nordsjælland triller rigmanden Carsten Berger og hans kollega Allan K. Pedersen en afsikret håndgranat ind i debatten om alle de andre multiarenaer, der er planer om i Danmark.

De to mænd overvejer at investere op til en mia. kr. i byggeriet i Hillerød. Afhængig af hvordan forhandlingerne går med politikerne i byen, kan det blive et stort kongrescenter og sportsarena med i omegnen af 20.000 tilskuerpladser. Det er planen, at det skal stå færdigt om fem-otte år.

»Der mangler nogle gode sportsfaciliteter i Nordsjælland, og det er baggrunden for, at jeg går med i projektet,« siger Carsten Berger.

Den anden partner i projektet, Allan K. Pedersen, er i forvejen storaktionær i fodboldklubben FC Nordsjælland, som driver Farum Park og Farum Arena. Allan K. Pedersen ønsker ikke at kommentere planerne.

Flere projekter i spil
Carsten Berger er på det seneste blevet mest kendt for sin aktiepost i Bella Center, som han har store juridiske slagsmål med. Ved at planlægge en multiarena i Nordsjælland går han i direkte konkurrence med den multiarena, som Bella Center har planer om at bygge.

Projektet vil også komme i konkurrence med den multiarena, som bestyrelsesformand Flemming Østergaard, Parken Sport & Entertainment, planlægger at bygge ved Parken.

»Konkurrence er sundt. Jeg ønsker dem al mulig held og lykke. De skal bare se at komme derudad,« siger Flemming Østergaard.

Udover Bella Center, Parken og nu Hillerød er der talt om at bygge multiarenaer i Århus, Horsens, Herning, Køge og Høje Taastrup.

»Jeg tror ikke, der bliver plads til alle de multiarenaer, jeg har hørt om,« konstaterer Flemming Østergaard.

Carsten Berger og Allan K. Pedersen kan dog have et es i ærmet, nemlig at Carsten Berger er storaktionær og næstformand i bestyrelsen for Mols-Linien, som på Sjællandssiden sejler fra Sjællands Odde.

Det kunne ændres eller suppleres med en rute fra Hundested, som ligger tæt på Hillerød.

»De planer ønsker jeg ikke at kommentere,« siger Carsten Berger.

»Men selvfølgelig ville det da være nærliggende at få et samarbejde i stand mellem en jysk og en sjællandsk multiarena,« siger Carsten Berger.

Et eventuelt samarbejde mellem en jysk og en sjællandsk multiarena kunne passende omfatte nogle af de selskaber, de to rigmænd i forvejen er engageret i. AKP-Holding ejer halvdelen af hotel- og konferencecentret Hotel Ebeltoft Strand, og Carsten Berger er aktionær i Messecenter Herning...

BRANCHENYT
Læs også