DR-journalist afsløret i ny manipulation

Nye afsløringer af manipulation i endnu en Irak-reportage lavet af DR-journalisten Jeppe Nybroe får DR til at iværksætte en ny undersøgelse. Lyden fra ét granatnedslag blev på dramatisk vis til tre.

TV Avisens højt profilerede studievært Jeppe Nybroe er igen blevet afsløret i at have manipuleret med virkeligheden. Foto: Mikkel Russel Foto: Mikkel Russel

Da TV Avisens højt profilerede studievært Jeppe Nybroe for en måned siden blev afsløret i at have vildledt seerne i et indslag om de danske soldaters tilbagetrækning fra Irak, var det ikke første gang, at han manipulerede med virkeligheden.

Det skete også i en anden reportage fra Irak, hvor Jeppe Nybroe fulgte amerikanske soldater på jagt efter oprørsstyrker. Indslaget blev bragt i udenrigsmagasinet Horisont mandag den 16. januar 2006.

I reportagen høres lyden af tre eksplosioner, men i virkeligheden var der ikke tre eksplosioner. Der var tale om den samme lyd fra én eksplosion, som blev genbrugt.

Det viser tekniske analyser af indslaget, som den selvejende forsknings- og analyseinstitution DELTA har foretaget for Morgenavisen Jyllands-Posten.

DELTA's afdeling for akustik har analyseret hver af de tre sekvenser med lyd af eksplosioner og vurderer, at lydklippene er »helt identiske«.

Granat-lyd genbrugt

..

BRANCHENYT
Læs også