JP/Politikens Hus på kurs mod overskud

JP/Politikens Hus forventer overskud i 2008. Forklaringen er bl.a., at gratisavisen 24timer går bedre end ventet.

Efter et trecifret millionunderskud i år forventer JP/Politikens Hus nu at få overskud i 2008.

Det er den bekostelige gratisavis-satsning, 24timer, som ligger bag tabet i år, men trods den fortsatte drift af uddelingsavisen er mediehuset på kurs mod et positivt resultat næste år.

»Fra 2008 budgetterer vi med overskud igen,« siger adm. direktør Lars Munch. Der bliver formentlig tale om et tocifret million-overskud, tilføjer han.

For indeværende år ser det imidlertid noget sløjere ud.

»Der bliver tale om et trecifret million-underskud. Dog med et ettal foran,« siger Lars Munch.

En af de væsentligste årsager til underskuddet er gratisavisen 24timer, som er JP/Politikens satsning i den fortsatte krig om markedet for uddelingsaviser.

Med 606.000 læsere i oktober er 24timer landets mest læste dagblad, og JP/Politikens Hus har de seneste måneder taget skridt til at rationalisere avisens drift, bl.a. gennem regionale samarbejder på Fyn og i Nordjylland.

»Avisen er ikke længere den økonomiske belastning, som den har været,« siger Lars Munch.

Branchefolk mener bl.a,. at synergi-effekter inden for koncernen og forbedringer på distributionsfronten har været med til at løfte resultaterne.

»Nu er 24timer jo oppe på et læsertal, hvor de kan begynde at få økonomisk mening i det,« siger Ulrik Falkner Thagesen, adm. direktør i mediebureauet Mediacom.

Selv om JP/Politikens Hus venter forbedret rentabilitet på 24timer næste år, er der dog ikke udsigt til, at avisen når breakeven i 2008, siger Lars Munch.

Udover 24timer udgiver JP/Politikens Hus bl.a. Morgenavisen Jyllands-Posten, Politiken og Ekstra Bladet.

Sidste år omsatte JP/Politikens Hus for 3,5 mia. kr. og fik et resultat før skat på 112 mio. kr.

Læs også