30 minutters motion dagligt - i arbejdstiden

Det er de små kneb, der gælder, hvis landets mange skrivebords-bundne medarbejdere vil holde vægten. Gå rundt i lokalet, når du taler i telefon eller lav tre sprællemænd, når du møder en grøn plante på gangen, lyder rådet.

Foto: Per Gudmann

Gå hen til din kollega med en besked frem for at sende en e-mail. Og tal eksempelvis i telefon stående eller gående på kontoret.

Det behøver ikke være besværligt at få 30 minutters daglig motion. Heller ikke selv om man arbejder ved en computer i mindst otte timer om dagen. Små justeringer i arbejdsdagen kan gøre underværker, hvis man gerne vil holde vægten, men ikke kan afsætte tid til de tilrådede 30 minutters motion om dagen.

»Det handler om at indrette sine arbejdsmetoder. Selv om man har kontorarbejde, kan man sagtens indrette det motionsvenligt. Kun fantasien sætter begrænsninger for, hvordan man i timerne på jobbet også kan få motion,« siger Bo Isaksen, som er afdelingsleder i Dansk Firmaidrætsforbund, der bl.a. arbejder for at bringe motion og sundhed ud på de danske arbejdspladser.

Omvej til kantinen

..

BRANCHENYT
Læs også