Det skjulte potientale

Over hele Europa ligger et skjult kvindepotientale gemt. Det skal graves op, og det er de enkelte virksomheder, der skal gå foran.

Flere kvinder i Danmark sidder i chefstillinger, men i forhold til rekrutteringsgrundlaget er kvinderne stærkt underrepræsenterede. En undersøgelse, som DJØF har lavet blandt foreningens chefer, viser, at ca. 30 pct. af samtlige DJØF-chefer er kvinder, og det er en stigning gennem de seneste 10 år.

Men samtidig tager flere kvinder en akademisk DJØF-uddannelse, og stigningen er derfor blot et udtryk for det større rekrutteringsgrundlag. Som helhed bliver potentialet ikke udnyttet, og Jan Helmer, der er formand for DJØF Privat, er ikke tilfreds.

»Det går alt, alt for langsomt, og andre undersøgelser viser endda, at de chefstillinger, der viser sig i denne statistik, er placeret lavt i systemet. Vi har altså nogle medlemmer, der ikke får de muligheder, de skal have. Men det er også et kæmpe samfundsmæssigt problem og et spild af ressourcer, når højt kvalificerede kvinder ikke får udnyttet deres kompetencer. Det er et spørgsmål om at angribe et samfundsmæssigt spild, der skader os alle sammen,« siger han...

BRANCHENYT
Læs også