Coaching-kaos skal væk

At der er brug for oprydning i den danske coachingbranche, er der bred enighed om. Nu er der flere bud på at få enderne til at nå sammen.

Coachingbranchen har brug for at få gjort hovedrent. Så vidt er alle enige, og i øjeblikket lyder der derfor en stribe forskellige ideer fra branchen til, hvordan de værste plattenslagere fjernes fra markedet.

Et af forsøgene på at opnå højere standarder inden for coaching kommer fra International Coach Federation (ICF), som i efteråret slog rødder i Norden med etableringen af ICF Danmark. Dermed blev det muligt at opnå den verdensomspændende organisations certificering herhjemme. ICF er én af to fremherskende internationale standarder, hvor den anden hedder ICC (International Coach Community).

Måske er også en anden løsning på vej. Professor i ledelsesfilosofi på Copenhagen Business School, Ole Fogh Kirkeby, mener på sin side, at det er problematisk, at ingen danske coachinguddannelser er certificeret af Undervisnings- og Videnskabsministeriet. I øjeblikket forhandles der dog om en certificeret masteruddannelse i coaching på Københavns Universitet, hvilket Ole Fogh Kirkeby ser på med meget positive øjne.

En helt tredje idé til at opnå fælles fodslag i branchen, går ud på at danne en dansk brancheforening, som inkluderer alle, der beskæftiger sig med coaching herhjemme. Det skal være en forening, som sørger for, at de danske coaches definerer fælles etik, standarder og krav til professionelle coaches.

Møde i januar

..

BRANCHENYT
Læs også