Find et nyt job

At skifte job er en chancesejlads for både medarbejderen og den nye virksomhed. Men måske er tiden kommet til at søge nye udfordringer.

I en tid, hvor arbejdsløsheden er faldet til tre procent og headhunterne har kronede dage, dukker spørgsmålet op - skal jeg finde et nyt arbejde? Headhunteren er den forkerte at spørge. Her vil svaret altid være JA - hele deres forretningsmodel er baseret på at rykke rundt på folk. Groft sagt.

Den store udfordring er dem, der tror, at græsset er grønnere ovre hos naboen, og dem, der vælger at finde et nyt job i arrigskab over den nuværende arbejdsgiver. Så kan udgangspunktet ikke være dårligere. Så rejser nissen med. De vil næsten altid blive skuffede over det nye arbejde. Frustrationerne og ærgrelserne, de forsøgte at flygte fra, dukker op igen. På et eller andet tidspunkt. En nyt job skal altid være en drøm, der går i opfyldelse. Men drømme kan være både gode og dårlige.

En tommelfingerregel siger, at halvdelen af alle medarbejdere rejser fra et nyt job i løbet af et år. Men det er ikke altid medarbejderen, der selv er udenom det. Arbejdergiveren har måske oversolgt jobbet og ansvaret, eller der er sket noget nyt i mellemtiden, som har forrykket hele virksomhedens situation.

Kort sagt; at skifte job er en chancesejlads for både medarbejderen og den nye virksomhed.

Uanset hvor mange personligheds- og færdighedstests, der bliver foretaget, vil det være umuligt at give en garanti for, at det bliver et lykkeligt forhold mellem arbejdsgiver og arbejdstager. Men det er muligt at tage toppen af usikkerheden.

***

..

BRANCHENYT
Læs også