Håndskriften afslører dine lederevner

Et brev, en huskeseddel eller et par hurtige notater fra hånden kan afsløre, hvilken ledertype du er - og den viden benytter virksomheder og rekrutteringsfirmaer sig af, når de skal ansætte direktører og andre topledere.

Foto: Colourbox/NM Bruger Foto: Colourbox/NM Bruger

Herhjemme arbejder en halv snes grafologer professionelt med at afsløre personen bag håndskriften, og deres viden bliver især brugt i de højere lag i erhvervslivet.

»I en lederstilling er det en kvalifikation, at man kan sætte sig igennem og tage kontrollen. Der skal være noget performance over en leder, og vedkommende skal have trang til at føre sig frem. Men den trang kan også blive for stærk. Hvis ønsket om at føre sig frem ikke har dækning i personens øvrige egenskaber, er der et misforhold.

Måske er vedkommende for optaget af sig selv og sine egne idéer og er en enevældig type, som har vanskeligt ved at samarbejde,« forklarer grafolog Per F. Andersen, som laver håndskriftsanalyser for virksomheder og rekrutteringsfirmaer.

En af de ting, han ser nærmere på i en håndskriftsanalyse, er, hvordan hverdagsskriften hænger sammen med underskriften - signaturen...

Læs også