Lykken er en kone og to drenge

Jens Moberg er en mand med succes. Som corporate vice president i Microsoft er han den dansker, der er højst rangeret i det amerikanske selskab, og selv om det ikke er pengene, der driver ham, har han nok af dem og bruger dem helst på eksotiske rejser med familien.

Jens Moberg bruger mange penge på eksotiske rejser med familien, der består af Inge Sandager samt drenge Jacob (th.) og Jesper. Her ses de på Hawaii. Privatfoto Privatfoto

Med to store biler i garagen, en speedbåd nede ved søen, et stort hus med udsigt over Lake Washington - og næsten over til Bill Gates' hus lever Jens Moberg den amerikanske drøm.

På hans visitkort står der Corporate Vice President og Acting President, Microsoft North America, og med de titler kan Jens Moberg roligt prale med, at han er den dansker, der er højst rangeret i Microsoft.

Det gør han dog ikke.

Som han sidder afslappet i sin stue på øen Mercer Island i Lake Washington iført jeans, cowboyskjorte og bare tæer i hjemmeskoene, forklarer han beskedent, hvorfor det lige er ham, der i dag sidder i den stilling, som han gør.

»Jeg er ikke klogere end alle andre. Det handler om talent, hårdt arbejde og om at være på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt. I mit job ved jeg ikke alting, men jeg sørger for at hjælpe mine medarbejdere med det, som de ved. En dygtig leder skal sørge for at skabe energi i en virksomhed og på den måde få alle i virksomheden til at gå mod et fælles mål. Jeg hjælper med at drive forretningen til det mål, men det er ikke mig, der når det alene,« fortæller han, mens han aer den ene af familiens to Coton de Tulèar-hunde over den hvide pels.

Bor i Seattle

..

BRANCHENYT
Læs også