Vi sparer op til et længere liv

Danskere ventes i år at indskyde 110 mia. kr. på pensionsordninger, hvilket er det højeste niveau nogensinde. Folk forbereder sig på, at de bliver ældre og ældre. Danica Pension er begyndt at anbefale 20-årige ratepensioner som standard til selskabets kunder.

Den samlede pensionsformue udgør ca. 2.500 mia. kr. og har siden 1999 været større end Danmarks årlige bnp. Arkivfoto Foto: Nationalbanken

Danskernes appetit på at spare op til alderdommen slår alle rekorder i år.

Danske Bank og Nordea forventer, at danskere spæder 110 mia. kr. til de i forvejen svulmende pensionsopsparinger i 2007. Dermed fortsætter den kraftige formueopbygning til alderdommen. Sidste år passerede det årlige indskud for første gang 100 mia. kr., og storbankerne forventer, at den markante vækst fortsætter.

»Det er ikke urealistisk med en vækst på 7-10 pct. i år. Der er et demografisk pres på at indbetale til pension, fordi stadig flere bliver ældre. Samtidig betyder den almindelige velstandsstigning, at der bliver indbetalt stadig mere til pension selv med en uændret opsparingskvote,« siger Claes Roepstorff, leder af pensionsrådgivningen i Nordea.

Sidst i 1990'erne skød danskere årligt ca. 50 mia. kr. ind på pensionsordninger. Siden da har væksten hvert år ligget i niveauet 9-12 pct...

Læs også