Håndværkertilbud sælger ikke

Det store udbud og den ringe handel gør de dårligst vedligeholdte og afsides beliggende huse svære at sælge.

Håndværkertilbud er svære at komme af med. Foto: SBI Foto: SBI

Håndværkertilbud bliver stadig sværere at sælge. Udbuddet af boliger er enormt, og køberne kan tillade sig at være kritiske og vælge de dårligst vedligeholdte og dårligst beliggende boliger fra. Samtidig er spekulanterne stort set ude af markedet.

Derfor falder priserne på håndværkertilbud selv i de dele af landet, hvor boligmarkedet ellers stadig stortrives. Det viser en undersøgelse, Nordea har foretaget blandt den uafhængige ejendomsmæglerkæde DanBoligs 120 indehavere og daglige ledere rundt i landet.

»For få år siden var der mange købere til de dårligt vedligeholdte huse, fordi prisen var attraktiv, så man kunne spare penge ved at gøre tingene selv. Men i dag er udbuddet af boliger større. Samtidig vil de unge ikke bruge deres fritid på at lave nyt køkken eller badeværelse. De vil holde fri, når de har fri,« siger Claus Pedersen, der er indehaver af Dan-Bolig i Aalborg- Nørresundby, hvor der fortsat er pæn omsætning af almindelige familieboliger.

Den manglende interesse falder sammen med et sandt byggeboom over Danmark. Fra 2006 til 2007 voksede boligbestanden med 1 pct. eller 26.173 boliger. Det er den største stigning siden 1990.

Prisfald på 10-20 pct.

..

Læs også