Rutsjebane hurtigere end sportsvogne

FårupLynet tilhører en helt ny generation af højteknologiske rutsjebaner uden kædetræk men med kæmpemæssige magneter, der sætter rutsjebanen i bevægelse - den første af sin slags i Danmark. Se video her.

Der er tale om en Gerstlauer rutschebane. ”Launch Coaster 540” som den hedder, der har enkeltvogne, som bliver skudt af sted ved hjælp af LSM (Linear Synchronous Motors) og den har to loops udover et proptrækkerloop. Pressefoto Pressefoto

Hurtige sportsvogne accelererer fra 0 til 80 km/t på cirka tre sekunder, men fra den kommende sommer får fartdjævle som Ferrari og Porsche angiveligt baghjul af den højteknologiske rutsjebane FårupLynet, der placeres i den nordjyske forlystelsespark Fårup Sommerland og hævdes at ville klare rykket fra 0 til 80 km/t på bare to sekunder.

"I en traditionel rutsjebane bliver vognen trukket højt op og så sendt nedad. Dermed er det tyngdekraften, der giver rutsjebanen fart," forklarer Fårup-direktør Søren Kragelund. "I FårupLynet er der masser af fart på lige fra starten, fordi magneternes træk er konstant. Det betyder på godt dansk, at du ryger af sted som skudt ud af en kanon! Du skal faktisk være jagerpilot eller køre Formel 1 for at opleve noget, der ligner."..

Læs også