Russisk opgør på dansk grund

Fængslet russisk milliardær hyrede privatdetektiv for at finde forsvundne 90 mio. kr. hos to forretningsfolk i Danmark. Politiet frygter forsøg på likvidering.

Den russiske milliardær Vladimir Vladimir Nekrasov jagter danske forretningsmænd, som angiveligt har stjålet fra ham. Arkivfoto: AP

I dybeste hemmelighed forsøger dansk politi netop nu at finde hoved og hale i et dramatisk russisk opgør på dansk jord.

Den russiske milliardær Vladimir Nekrasov, der står bag forretningsimperiet Arbat Prestige i Rusland, beskylder to tvivlsomme forretningsfolk med russisk baggrund og base i København for at være løbet med 18 mio. dollars, svarende til over 90 mio. kr.

Sagen er meldt til politiet, men russerens advokat Gordon Zeev har desuden været i Danmark, hvor han hyrede et dansk detektivbureau til at opspore de to, og Københavns Politi har advaret den ene om, at der går rygter om, at de skal likvideres:

»Der har været nogle repræsentanter fra Rusland her for at anmelde sagen, og det er blandt andet der, man fornemmer, at der vil ske noget alvorligt,« siger en efterforsker fra Københavns Politi på en lydoptagelse.

Optagelsen er blevet sendt anonymt rundt til flere avisredaktioner, men Morgenavisen Jyllands-Posten har fået bekræftet , at den er autentisk.

Detektivbureau trak sig

..

BRANCHENYT
Læs også