Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Falsk købstilbud på IT Factory

Storaktionær Asger Jensby blev tilbudt en mia. kr. for sine aktier i IT Factory. Alle skabeloner til handlen stammer fra IT Factorys egne gemmer.

konkurs, factory, kuratorer, bagger

Hemmelige dokumenter viser, at Stein Bagger og en hidtil ukendt partner har haft planer om at købe det nu konkursramte IT Factory.

Dokumenterne blev præsenteret for Asger Jensby, formand for IT Factorys bestyrelse, ved midnat sidste torsdag. Den ukendte partner præsenterede sig som Allan Vestergaard, finansiel rådgiver for Stein Bagger og indirekte ejer af 22,5 pct. af IT Factory.

Tilbud om en mia. kr.

»Allan Vestergaard fortalte, at det var planen, at han næste dag skulle overtage min post som bestyrelsesformand i IT Factory. Jeg skulle sælge mine aktier for en mia. kr. - og handlen skulle offentliggøres næste dag. Jeg tænker, at manden må være gal,« siger Asger Jensby.

Men Allan Vestergaard sender pr. mail dokumentation i form af stribevis af dokumenter, som viser at købet af Asger Jensbys aktiepost er grundig forberedt. Der er bl.a. en pressemeddelelse, der er forberedt til udsendelse næste dag. Allan Vestergaard fortæller, at han uden held har forsøgt at kontakte Stein Bagger.

»Manden må være gal«

»Han siger, at vi skal jo gennemføre en handel med mine aktier næste dag - og da han ikke kan få kontakt med Stein Bagger, ringer han til mig. Min første tro på, at manden må være gal, bliver afløst af uro, da jeg gennemgår dokumenterne. Da er klokken omkring 2-2.30 om natten. Da jeg får bekræftet, at Stein Bagger er forsvundet, tager jeg min bil, kører til lufthavnen og tager det første fly til København,« forklarer Asger Jensby, der normalt bor i Norge.

Uroen over at se aktieoverdragelsesdokumenter, pressemeddelelser og kontraktsæt vedrørende salget af IT Factory - som Asger Jensby aldrig er blevet præsenteret for før - får ham til at kontakte selskabets revisionsfirma KPMG.

De sender omgående deres specialiserede Forensic-team - et hold af knivskarpe revisorer, der rykker ud når svindel og bedrag skal afsløres. De arbejder hele dagen på at finde spor, som kan vise, hvad der foregår i virksomheden.

»Alle skabelonerne, som er brugt, stammer fra IT Factory. De ser meget troværdige ud. Men der er en alvorlig fejl. Det fremgår af dokumenterne, at JMI Invest ejer 37,5 pct. af IT Factory - men vi ejer faktisk 50 pct.,« siger Asger Jensby.

Allan Vestergaard beder om et møde med Asger Jensby, som fredag eftermiddag kører til Farum, hvor han bor.

Overfaldet

»Han viser mig dokumenter, som angiver, at han ejer 50 pct. af Agios United SA - det selskab, som vi har fået at vide, at Stein Bagger ejer 100 pct. af, og som igen ejer 45 pct. af IT Factory. Han forklarer også, at han mandag morgen blev lokket uden for sit hjem og overfaldet med noget, der ligner en hammer,« siger Asger Jensby.

Den rystede bestyrelsesformand tager tilbage til kontoret og beslutter at hyre en bodyguard - ikke fordi han føler sig truet, men fordi der foregår så meget mystisk omkring selskabet.

»Jeg har stadig ikke forstået, hvorfor Stein Bagger har forsøgt at lade som om, at han og Allan Vestergaard skulle købe mine aktier. Hvis de reelt var interesserede i at købe dem for en mia. kr., kunne de jo have kontaktet mig - og indledt en kommerciel dialog. Og hvis det hele var et fupnummer, hvorfor kontakter Allan Vestergaard mig så - med mindre han også er blevet snydt og ikke er klar over, at der er tale om et fupnummer,« siger han.

Tv: Bjarne Riis ramt af svindelskandalen

Tv: Se klip fra pressemødet

BRANCHENYT
Læs også