Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Brøckhouse er i betalingsstandsning

Mikrobryggeriet Brøckhouse er gået i betalingsstandsning med et underskud på 10 mio. kr. Den lille virksomhed har 11 ansatte.

Stifteren af Brøckhouse, Allan Poulsen. Foto: Mik Eskestad.

Hillerøds lille bryggeri måtte mandag eftermiddag gå i betalingsstandsning for at forsøge at redde virksomheden fra en konkurs.

Stifteren Allan Poulsen, der har solgt langt størstedelen af firmaet men stadig er med i bestyrelsen, håber ikke, at det når så vidt som til en konkurserklæring.

"Vi vil forsøge at rekonstruere firmaet i en mindre ambitiøs form. Det er svært at skaffe kapital for tiden, men jeg har forsøgt at ringe rundt til gode lokale kræfter for at høre, om de vil skyde penge i," siger Allan Poulsen til Hillerødposten.

Var for ambitiøsePoulsen vil selv skyde ekstra penge i virksomheden, men med en gæld på 10 mio. kr. og et underskud i regnskabet på en mio. kr., er det tvivlsomt, om han kan nå at skrabe de nødvendige penge sammen.

"Vi har været for ambitiøse i forhold til at udbrede kendskabet til vores produkter og få det ud i alle butikker. Det har krævet en del penge til salg, markedsføring og produktion. Da vi begyndte at få konkurrence, var vi så ikke gode nok til at tilpasse os," siger han til Hillerødposten og tilføjer, at finanskrisen har forværret situationen for Brøckhouse, fordi banken ikke har villet forny selskabets store kassekredit.

Brøckhouse har 11 fuldtidsansatte, og selv om firmaet skulle genopstå i en rekonstrueret udgave, vil nogle af dem miste jobbet.

"Vi kan ikke redde alle arbejdspladser, men vi håber at kunne redde nogle af dem og køre videre på et mindre ambitiøst niveau som mere lokalt bryggeri," siger Allan Poulsen.

Der er ikke sat en tidsfrist på, hvor længe betalingsstandsningen kan løbe.

BRANCHENYT
Læs også