Regeringer: Bolden ligger hos SAS-ledelsen

Hverken den svenske eller norske stat har endnu besluttet, om de vil sælge deres aktier i SAS. Fra regeringerne i begge lande lyder det, at bolden ligger hos SAS-ledelsen.

SAS-ledelsen må komme med en konkret plan om selskabets fremtid. Foto: SAS.

Det er uvist, hvad Danmark vil. Det skriver Business.dk.

I Danmark er det Finansministeriet, der varetager den danske stats ejerandel af SAS. Her har det dog hverken været muligt at få en kommentar fra finansminister Lars Løkke Rasmussen (V) eller hans pressechef.

Ledelsen i SAS må komme med en konkret plan om selskabets fremtid. Sådan lyder det fra regeringerne i Norge og Sverige, der først vil tage stilling til et salg af de statslige aktieposter, når man kender mere til selskabets planer.

- Ledelsen i SAS har sagt, at de overvejer ejersituationen, og de informerer regeringerne, når de er nået frem til noget nyt. Nu skal vi høre, hvad SAS vil, før vi kan sige mere om aktieposten,« siger pressemedarbejder i det svenske Näringsdepartement, Kenneth Hultgren.

I luftfartsbranchen spekuleres der i øjeblikket på højtryk i, at SAS vil blive overtaget af tyske Lufthansa. I dag har rygterne fået ny næring, efter at Lufthansas internationale direktør, Karsten Bentz, har sagt til Jyllands-Posten, at det skandinaviske marked efter det tyske og italienske marked er et af de vigtigste i Europa.

Hidtil har det været den generelle opfattelse, at den norske stat vil være den vanskeligste aktionær at overtale til et salg. Viceminister i det norske Nærings- og Handelsdepartement, Rikke Lind, forholder sig dog åbent over for muligheden:

- Vi har ikke fået noget bud på vores aktier, og vi har ikke taget stilling. Vores holdning er, at man skal se på alle muligheder. Selskabet er i en vanskelig situation, og her har ledelsen et ansvar for at fremlægge de nødvendige tiltag. Når vi bliver orienteret om de konkrete planer, tager vi stilling, siger hun til Business.dk.

BRANCHENYT
Læs også