Samvittighed skal på skemaet

Efter den ene pinlige erhvervsnyhed efter den anden er der håb: Unge vil være mere ansvarlige og samvittighedsfulde end deres forgængere, når de en dag sidder på topposterne i erhvervslivet.

Mens svindel, grådighed og finanskrise fuldstændig styrer mediebilledet, kommer her en god nyhed:

På Handelshøjskolen, Aarhus Universitet tager man nemlig konsekvensen af den styrtdykkende moral i visse dele af erhvervslivet og præsenterer to nye businessuddannelser med en særlig samfundsansvarlig profil - og der er på forhånd rift om uddannelserne, forlyder det.

Fremover vil man lære kommende generationer af ledere, hvordan magt ikke bør anvendes - og hvordan man driver virksomhed ud fra en etisk strategi. Skal man tro skolens ledelse, er de unge helt vilde med bæredygtighed, og "økonomisk bæredygtighed" er et af de hotteste emner i tiden.

»Hvis verden skal forebygge nye globale kriser som finanskrisen, er det en forudsætning, at de ledende finansfolk tager ansvarlige beslutninger, der bygger på en forståelse af det globale samfund, hvor markeder er tæt forbundne, og store beslutninger påvirker omverdenen,« begrunder dekan Børge Obel oprettelsen af de nye uddannelser.

Trods de senere års fokus på begrebet CSR (corporate social responsibility) er der stadig stort behov for, at man dyrker de etiske aspekter ved at drive forretning, mener direktør Keld Jensen fra Marketwatch.Fra smart til for smart

..

BRANCHENYT
Læs også