Økonomisk krise avler it-kriminalitet

Den økonomiske krise rammer hårdt på flere områder. De mange fyringer i kølvandet kan føre til betydelige sikkerhedsbrister hos firmaer, advarer sikkerhedseksperter.

Den økonomiske krise rammer ikke blot firmaer på indtjeningen og omsætningen.

Mange danske virksomheder risikerer også alvorlige sikkerhedsbrister i forbindelse med de kommende fyringsrunder i 2009.

"Når mange medarbejdere skal fyres, risikerer firmaerne, at de opsagte medarbejderne bliver sure på ledelsen og måske ligefrem ønsker at skade firmaet," siger leder Shehzad Ahmad af it-sikkerhedsorganisationen DK Cert.

Han peger på, at sletning af data eller tyveri af data er en reel risiko.

"Derfor skal den it-sikkerhedsansvarlige i firmaet være klar med en afskedigelsesprocedure. Det vil sige klare linjer for, hvornår login-konti skal lukkes og hvilke data, medarbejdere har adgang til i en opsigelsesperiode," siger han.

Sikkerhedseksperten forklarer, at overvågning af opsagte medarbejdere kan komme på tale.

"Sidder en fyret medarbejder og fører mange gamle fakturaer over på et usb-stik, vil det være oplagt at fange via overvågning," siger Shehzad Ahmad.

Desværre har de færreste virksomheder dog sådanne systemer installeret i dag, så de er klar til at blive taget i brug, forklarer han.


Frygter også eksterne trusler

..

BRANCHENYT
Læs også