Indisk KMD-partner presset i korruptionssag

KMD's store indiske samarbejdspartner, Satyam, er kommet i alvorlige problemer, efter Verdensbanken har blacklistet firmaet på grund af bestikkelse.

PR Foto PR Foto

En af de indiske outsourcing-tigre, KMD-partneren Satyam Computer Services, er i problemer, efter Verdensbanken har udelukket Satyam fra kontrakter de næste otte år på grund af en korruptionssag.

Det skriver Financial Times.

Sagen drejer sig ifølge avisen om bestikkelse og forkert fakturering i forbindelse med it-udvikling og drift af systemer, der har indbragt Satyam ordrer for mere end en milliard kroner.

Satyam afviser i en pressemeddelelse, at beskyldningerne fra Verdensbanken har noget på sig. Verdensbanken fastholder dog sin udelukkelse af Satyam.

Den store indiske it-virksomhed, der de seneste år er vokset meget hurtigt, havde sidste regnskabsår en omsætning på mere end 10 milliarder kroner efter en vækst på 46 procent. Dermed er det også en af den indiske softwareindustris store succeshistorier, der nu har fået problemer med imaget.

Korruptionssagen kommer på et meget dårligt tidspunkt for Satyam, der allerede var ramt af en anden skandale. Derfor spekuleres der nu i, om Satyam kan ende med at blive købt op.

Formand i modvind

..

BRANCHENYT
Læs også