Nye nederlag til TDC i monopol-sag

TDC har fået to nederlag i en gammel monopol-sag og kan givetvis se frem til store millionerstatninger til konkurrenterne.

Foto: Casper Balslev Foto: Casper Balslev

Danmarks største teleselskab TDC har fået to gevaldige begmænd i december angående en gammel sag om, hvorvidt TDC udnytter sin monopol-status til at skævvride konkurrencen på det danske telemarked.

Første slag kom i starten af december, da Teknologisk Institut i rapporten Undersøgelse af TDCs forretningsgange i relation til visse samtrafikprodukter på teleområdet, konkluderer, at TDC forskelsbehandler sin egen interne teleafdeling og landets øvrige teleoperatører.

Instituttet peger på, at der er knas med operatørernes viden om infrastruktur, leverance og fejlretning blandt andet på grund af manglende indsigt i TDC interne Columbus-system.

"Der er tale om, at viden i TDC ikke er formaliseret i en grad, så den er let tilgængelig for operatørerne. Operatørerne får med andre ord ikke information automatisk, men kan ved at forespørge få adgang til information, eksempelvis historik data om, hvordan linjer tidligere har været anvendt, fejlrapporter etc.," hedder det i rapportens konklusioner[/url].

Gammel sag til millionbeløb

..

BRANCHENYT
Læs også