Jysk stutteri dømt for underbetaling

På stutteriet Karmdal nær Esbjerg bliver de arabiske heste forkælet med solbad, svømmeture og skønhedspleje i stutteriets wellnesscenter.

Derimod fik 19-årige Christina Qvistgaard ikke så meget som en krone i løn for arbejdsdage på op til 10 timer i en periode på halvanden måned i foråret 2007, skriver Nyhedsbrevet 3F.

3F Esbjerg Transport rejste en sag, og Retten i Esbjerg har nu tilkendt stutterimedhjælperen godt 35.000 kroner for manglende løn, feriepenge og ansættelsesbevis.

- Jeg kan ikke forstå, at voksne mennesker har moral til at snyde unge mennesker, som lige er kommet på arbejdsmarkedet og måske ikke kender reglerne. Det er uanstændigt, siger Henning Overgaard, formand for 3F Esbjerg Transport, til Nyhedsbrevet 3F.

Omkring det tidspunkt, hvor 3F gik ind i sagen, modtog stutterimedhjælperen et acontobeløb fra arbejdsgiveren, der mente, at den aftalte løn var 70 kroner i timen - uanset om arbejdet lå søndag eller mandag

- Christina har fået den løn, vi havde aftalt. Jeg føler mig snydt, siger Lone Jørgensen, ejer af stutteriet Karmdal, til Nyhedsbrevet 3F...

BRANCHENYT
Læs også