FTF: Bankpakken er ikke nok

Et flertal i Folketinget er i dag blevet enige om en ny bankpakke, der skal sætte gang i de danske bankers långivning til blandt andet nye investeringer - til gavn for beskæftigelsen.

”På kort sigt er den nye bankpakke vigtig for at sikre udlån til sunde projekter – og dermed stimulere beskæftigelsen. Det er fint og fornuftigt - men ikke nok. Alt tyder på, at vi kun har set begyndelsen af en negativ udvikling i beskæftigelsen og ledigheden. Derfor bør Regeringen også fremrykke offentlige investeringer i anlægsprojekter og renovering og være parate til at skrue op for blusset, hvis ledigheden og antallet af konkurser stiger markant i den kommende tid," siger Bente Sorgenfrey, formand for FTF.

"Naturligvis skal en fremrykning af investeringer tilpasses den økonomiske situation, men vi bliver nødt til at reagere på stigningen i antallet af konkurser og de i gangværende store fyringsrunder. Jeg mener, at man skal være mere end almindelig optimistisk, hvis man mener, at den danske beskæftigelse ikke har brug for mere hjælp, end en bankpakke, i den aktuelle situation."..

BRANCHENYT
Læs også