Investorer skal betale over 100 pct. i skat

Skatteminister Kristian Jensen (V) har fremsat et lovforslag, som får den konsekvens, at investorer skal betale mere end 100 pct. i skat, hvis det vedtages.

Et lovforslag fra skatteminister Kristian Jensen (V) vil i en række tilfælde sende skatten for helt almindelige danskere, der har penge i et investeringsselskab, op over 100 procent, konstaterer en investeringsekspert. Foto: Colourbox

Ifølge Skatteministeriet er lovforslaget fremsat for at stække spekulanter, der scorer kassen på at investere i skattely, men reelt vil det ramme tusindvis af helt almindelige danskere, der sparer op via investeringsselskaber.

»Skatten for private investorer bliver i næsten alle tilfælde over 100 pct.,« konstaterer Erik Møller, direktør i Formueplejeselskaberne, som har 20.000 aktionærer.

Lovforslaget, L23, vil gøre investeringsselskaber skattefri, men flytte beskatningen til de enkelte investorer, som skal beskattes som kapitalindkomst hvert år også af ikke-realiserede gevinster.

Topskattebetalere med positiv kapitalindkomst skal derfor betale 59 pct. i skat af gevinster fra investeringsselskaber, men får kun 32 pct. i fradrag for tab.

Dobbelt op

..

BRANCHENYT
Læs også