Finansfokus

Mandag: Det ligner en rolig start på ugen, da de amerikanske finansmarkeder er lukket grundet Martin Luther King dag. Det plejer også at afføde lav aktivitet på de store europæiske fondsbørser.

Den schweiziske luksuskoncern Richemont kommer i centrum med salgstal og kaster ekstra lys over tilstanden hos forbrugerne. Richemont er kendt for sine luksusure Cartier og Montblanc fyldepenne. Efter fire år med vedvarende vækst venter analytikerne, at salget vil stagnere og ligge uændret i selskabets tredje kvartal afsluttende den 31. december. Richemont-aktien er det seneste år faldet godt 50 pct. grundet udsigterne til et hårdere forretningsklima.

EU-kommissionen kommer ved 11-tiden med sine vækstprognoser for 2009 og 2010, og det er nedjusteringer, vi har i vente. Økonomerne taler om, at BNP-væksten i 2009 kan blive det ringeste, vi har set siden 2. verdenskrig, og flere prognoser tyder på, at der kan blive tale om BNP-tilbagegang på mere end 1 pct. For 2010 ventes der igen vækst, dog uden at det bliver sprudlende. Her ligger vækstprognoserne på plus 0,5-1,0 pct...

BRANCHENYT
Læs også