Seagate bestormes af klager over terabyte-harddisk

Seagate oversvømmes af klager over selskabets største harddisk nogensinde: Barracuda på 1,5 terabyte.

Computerworld News Service: Harddisk-producenten Seagates supportforum blev i sidste uge oversvømmet af klager fra ejere af harddisken Barracuda 7200.11 på 1,5 terabyte.

Klagerne brokker sig over, at Barracuda-harddisken går i stå under dataoverførsler.

Brugere har ligeledes klaget over, at harddisken simpelthen bryder sammen.

Disse klager har ikke været begrænset til Seagates supportforum, men har også regnet ned over andre fora. Klagerne handler om harddiske, der kører Linux, Mac OS X og Windows Vista.

Seagate: Ja, der er et problem
Seagate erkender, at der er et problem, der har forårsaget, at nogle harddiske er brudt sammen.

Selskabet meddeler, den har isoleret problemet til at være en fejl i firmwaren, som ikke kun berører 7200.11, men også adskillige andre modeller, der er produceret i december 2008 - heriblandt DiamondMax 22, Barracuda ES.2 SATA og SV35.

Seagate tilbyder en gratis firmwareopdatering, som ifølge harddiskproducenten vil løse problemet.

"Dataene på harddisken kan i nogle tilfælde blive utilgængelige for brugeren, når værtssystemet startes op," står der i udtalelsen. "Hvis man har et af de berørte produkter (...) anbefaler vi, at man opdaterer harddiskens firmware." Harddiskene fryser ifølge brugere i omkring 30 sekunder under I/O-overførsler (input/output af data mellem harddisken og resten af computersystemet) af streamet video, og når de læser eller skriver filer ved lav hastighed.

Advokatfirmaet Kabatek, Brown and Kellner LLP skriver på dets website, at firmaet overvejer et gruppesøgsmål mod Seagate på grund af det store antal klager over Barracuda 7200.11.

For at afgøre om ens produkt er berørt, kan brugere ifølge Seagate besøge producentens supportwebsite.

Seagate har dog endnu ikke givet noget link til firmwareopdateringen, men fortæller blot, at "kunder kan fremskynde en løsning af problemet ved at sende en e-mail til Seagate."

"Der er ingen tab af data i forbindelse med dette problem, og dataene ligger stadig på harddisken. Men hvis man ikke er i stand til at tilgå sine data på grund af dette problem, vil Seagate tilbyde en gratis tjeneste til genoprettelse af data," skriver virksomheden.

"Seagate vil arbejde sammen med dig om hurtigst muligt at udbedre problemet for at minimere eventuelle forstyrrelser for dig eller din virksomhed."

Barracuda er Seagates største harddisk nogensinde.

Seagate tilskriver harddiskens ekstraordinære datatæthed til den såkaldte "perpendicular magnetic recording"-teknologi, som placerer bits lodret i stedet for at ligge dem fladt på overfladen af de magnetiske plader, hvormed der optages mindre plads per bit.

Oversat af Thomas Bøndergaard

BRANCHENYT
Læs også