Google tynder ud i tjenesterne

Google er i gang med at trimme og beskære antallet af tjenester, hvoraf mange nu lukkes.

Mens fremtidsudsigten ikke er alt for lys for Jaiku, har Google også fundet andre områder, hvor der kan skrues ned for blusset.

I takt med at omstrukturerer i forhold til medarbejderne, bliver der også kigget ekstra grundigt på hvilke af søgevirksomhedens tjenester, der kan skaleres ned eller helt fjernes.

Overflødig video
Inden for de næste par måneder vil det ikke længere være muligt at uploade til Google Video. I stedet henvises brugerne til Googles anden videotjeneste, Youtube.

Fra Googles side lyder begrundelsen, at man hellere vil fokusere på søgeteknologien til videoklips, hvor der indekseres på tværs af mange forskellige tjenester.

Det er endnu uvist om dette vil få betydning for Youtubes tidsbegrænsning på video. I dag kan man som udgangspunkt ikke uploade videoer til Youtube på over 10 minutter, mens Google Video ikke har haft nogen begrænsning.

Google understreger, at eksisterende videoer ikke vil blive slettet.

Slut med noter
Mens Google Notebook fortsat vil køre, stopper holdet bag udviklingen af tjenesten. Det vil sige, at oprettede brugere får lov til at fortsætte, men det vil ikke længere være muligt at oprette nye brugere.

Google Notebook har kørt i en begrænset beta, og giver brugerne mulighed for at samle udklip fra nettet.

Dodgeball.com, et socialt netværk baseret på SMS-beskeder mellem brugere, som er i nærheden af hinanden, vil blive lukket ned inden længe.

Google købte Dodgeball.com tilbage i 2005, men satte aldrig rigtig ressourcer af til videre udvikling. Det fik sidste år de oprindelige stiftere, som var fulgt med over til Google, til at forlade virksomheden i protest.

Kataloger, nej tak
Endeligt trækkes stikket ud for en af de ældre tjenester, Google Catalog Search, som var blandt de første projekter, som gik ud på at gøre offline varekataloger tilgængelige på nettet.

Siden 2001 har tjenesten været i gang, og var langt hen af vejen et eksperiment omkring OCR-teknologi (Optical Character Recognition), hvor indscannede dokumenter bliver læst og indekserede.

Google Catalog Search har igennem længere tid været mere eller mindre inaktiv, efterhånden som fokus er blevet flyttet over på bøger, aviser og magasiner.

BRANCHENYT
Læs også