Bankrådgivning får hård kritik

Bankernes rådgivning har været under al kritik, mener en advokat og skatteekspert. Ikke kun spekulanter, men helt almindelige mennesker er havnet i alvorlige økonomiske problemer.

De danske banker får kritik for at rådgive deres kunder alt for dårligt.Foto: JP og Polfoto, Kollage: Mattias Grøndal Foto: JP og Polfoto, Kollage: Mattias Grøndal Advokat og skatteekspert Michael Bjørn Hansen kritiserer bankerns rådgivning for at være stærk mangelfuld. Foto: Mik Eskestad Foto; Mik Eskestad

Mange danskere er havnet i en alvorlig økonomisk klemme, og det skyldes ikke udelukkende finanskrisen. Bankerne bærer en stor del af ansvaret, for deres rådgivning har været under al kritik.

Det mener advokat og skatteekspert Michael Bjørn Hansen fra Advokatfirma Christian Harlang.

Han kritiserer rådgivningen for at have været stærkt mangelfuld, når banker har fået almindelige danskere til at skrue op for deres økonomiske aktiviteter.

Blandt andet er tusindvis af boligejere blevet rådet til at aktivere deres friværdi, hvilket vil sige, at man optager et lån og investerer pengene.

»Mange vil dø rentedøden, for deres økonomi hænger ikke sammen. Bankerne har været meget oppe på mærkerne for at låne penge ud og holde festen i gang. De har nærmest været euforiske. Men rådgivningen har været mangelfuld. Det undrer os, at bankerne ikke lægger alternative forslag frem: Hvad betyder det at fortsætte? Hvad betyder det at stå af? Bankfolkene var nærmest lammede, da det gik galt,« siger Michael Bjørn Hansen, som er på vej med stævninger mod fem forskellige banker.


Hviler på antagelser

..

BRANCHENYT
Læs også