It-branche kritiserer minister

Videnskabsministeren bryster sig udadtil af regeringens store ambitioner på it- og teleområdet. Men i branchen er der stor utilfredshed med Sander, som siden 2003 kun har holdt syv møder med branchefolk.

Foto: Torben Stroyer

Videnskabsminister Helge Sander (V) står som it- og telebranchens førstemand i spidsen for hundredvis af virksomheder, som årlige omsætter for mere end 200 mia. kr. og beskæftiger over 100.000. Alligevel har ministeren ikke travlt med at mødes med branchen.

Faktisk har ministeren de seneste seks år blot holdt syv formelle møder med folk fra branchen, viser en aktindsigt i Helge Sanders mødekalender. Ministerens tilsyneladende manglende interesse for it- og telebranchen får hårde ord med på vejen af Danmarks største erhvervsorganisation, DI.

»Vores medlemmer ser et klart behov for, at der skal ske noget. De savner politiske visioner og engagement i erhvervet, der har stor økonomisk betydning for Danmark,« siger Tom Togsverd, direktør for DI's brancheforening ITEK.

Paradoksalt nok forsømmer videnskabsminister Helge Sander sjældent en presselejlighed til at fremhæve, at Danmark er verdens førende på it-teknologi, ligesom regeringen udadtil giver Danmarks teknologiske udvikling højeste prioritet.

Skib uden kaptajn

..

BRANCHENYT
Læs også