Danske Ericsson-fyringer trækkes i langdrag

Ericsson Danmarks direktør afviser ikke, at der kan komme fyringer i Danmark.

"Vi glæder os over vores gode resultat, som den svenske børs reagerede meget positivt på. Men ellers har jeg ikke yderligere kommentarer, andet end, at hver organisation udarbejder planer for, hvordan det her skal effektueres."

Det siger administrerende direktør i Ericsson Danmark, Lars Tofft, til Computerworld.

Ericsson-koncernen har netop præsenteret et godt årsregnskab, men skal samtidig spare 10 milliarder svenske kroner, og de besparelser findes blandt andet gennem afskedigelse af 5.000 ansatte på globalt plan.

Der er fra starten sat tal på nedskæringerne i Sverige, der lægger hoveder til 1.000 fyringer, mens de cirka 400 ansatte i danske Ericsson må have tålmodighed med at få afklaret deres situation.

Lars Tofft kan ikke fortælle, hvornår der kommer en melding til danskerne.

"Det er et naturligt forløb, at vi udarbejder planer og meddeler personalet først, inden vi går i medierne om, hvad der skal ske. Så jeg har ingen kommentarer til, om det påvirker Danmark eller ej," siger han.

Kan du afvise, at der kommer fyringer i Danmark?

"Nej, det kan jeg ikke. Vi tilpasser løbende organisationen, uanset hvad. Planerne udarbejdes og bliver herefter meddelt til de respektive organisationer."

Altid trist at miste jobbet
Lars Tofft erkender, at Ericssons ellers gode årsregnskab bliver påvirket af de mange fyringer.

"Det er uundgåeligt, at det her rammer os, og vi må forberede os på, hvad der muligvis kommer til at ske."

Er der områder, der bliver lige så hårdt ramt som Sverige?

"Jeg har ikke yderligere kommentarer ud over det, der står i pressemeddelelsen. Vi skal spare 10 milliarder svenske kroner. Det er det, der er udgangspunktet. Det er regnet om til en given størrelse af et antal mennesker," siger han.

"Det er et positivt budskab, også for de danske ansatte, at det gør så godt for koncernen. Set i forhold til vores konkurrenter er det et ekstraordinært godt resultat."

Er det ikke en ringe trøst, hvis man mister sit job?

"Det er altid trist, når man mister sit job."

BRANCHENYT
Læs også