222 fyringer om dagen siden nytår

Fyresedlerne er faldet tæt i det nye år, skriver Politiken fredag.

En gennemgang af fyringsrunder, som har nået dagbladenes spalter eller er endt i telegrammerne fra Ritzau, viser, at der er annonceret 222 fyringer om dagen i gennemsnit, når man ser bort fra weekenderne, hvor virksomhederne traditionelt ikke melder om nedskæringer. Nogle af fyringerne kan selvfølgelig blive forhandlet væk, men samtidig er det langt fra alle, som når medierne.

»Der er masser, som er blevet varslet om fyring, men stadig er i opsigelsesperioden. I fjerde kvartal er der varslet det højeste antal fyringer i et kvartal, så langt tallene går tilbage. Der er ifølge Arbejdsmarkedsstyrelsen varslet 6.559 afskedigelser i de seneste tre måneder af 2008. I fjerde kvartal af 2001, som er det, der kommer tættest på, blev 6.300 varslet«, siger økonom Frederik I. Pedersen fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd til Politiken.

Arbejdsløsheden rammer ikke alle lige hårdt. Fra september til december steg arbejdsløsheden blandt mænd med 34 procent, mens kvinderne slap med 9 procent flere arbejdsløse. I de mandedominerede byggefag er arbejdsløsheden på et halvt år steget fra 1,5 til 4,1 procent.

Beskæftigelsesministeren beklager væksten i arbejdsløshed, men har ikke et indgreb klar.

»Regeringen følger naturligvis udviklingen nøje. Vi vil ikke føre politik ud fra gamle tal og statistikker. Derfor tager regeringen ud på virksomhedsbesøg i den kommende tid«, siger Claus Hjort Frederiksen (V) til Politiken.

BRANCHENYT
Læs også