Microsoft frigiver kildekode til web 2.0-teknologi

Giganten fra Redmond forsøger at styrke open source-profilen ved at frigive kildekoden til en ny virtualiseringsteknologi, der skal øge sikkerheden på web 2.0 hjemmesider.

Microsoft surfer videre på open source-bølgen.

Gigantvirksomheden fra Redmond frigiver nu kildekoden til en virtualiseringsteknologi ved navn Web Sandbox. Det skriver it-mediet InternetNews.com.

Med frigivelsen af kildekoden til Web Sandbox styrker Microsoft endnu en gang den open source-profil, som virksomheden gennem den seneste tid har forsøgt at opbygge.

I december udgav Microsoft en open source-platform til indholdsstyring - også kaldet Content Management. Og allerede i juli sidste år besluttede Microsoft at donere en halv millioner kroner årligt til open source organisationen Apache Software Foundation.

Sandbox-projektet er netop udgivet under et Apache 2.0-licens. Men ifølge InternetNews.com understreger Microsoft, at projektet ikke er støttet af Apache Software Foundation.

Web 2.0 kræver stram politik
Teknologien skal øge sikkerheden på web 2.0 hjemmesider, der ofte består af et hav af forskellige elementer med alt fra kort-materiale og grafiktunge bannerreklamer, der afvikler scripts til små tredjeparts programmer.

Teknologien kan øge sikkerheden på Web 2.0-sider ved at sikre, at de mange elementer på siderne ikke kan udveksle informationer med hinanden. Ved at virtualisere sidens elementer fastsættes nogle stramme retningslinjer for, hvilke rettighederne hvert element har.

Microsoft oplyser, at Sandbox-teknologien understøtter Javascript-standarden og virker på de fleste moderne browsere.

Sandbox er udviklet af Microsofts forskningsenhed Microsoft Live Labs.

BRANCHENYT
Læs også