Den barske virkelighed

Hvis nogle af deltagerne i Davos ikke helt har forstået, at tiden kræver ydmyghed og beskedenhed, er der mulighed for et lynkursus ved at besøge den ”flygtningelejrsimulator”, som organisationen Global Risk Forum har sat op.

De, der for en stund vælger at sætte sig i flygtningenes sted, bevæger sig ind i en verden bag høje hegn og pigtråd og får tildelt roller.

Nogle er invalide. Andre har tuberkulose. Andre igen psykiske lidelser som ofre for borgerkrig. Skuespillere udklædt som oprørssoldater sætter dagsordenen, og når lyset pludselig slukkes, og man gennes rundt med en AK-47 i ryggen, er charmen til at overse.

»For en stund omplaceres deltagerne i et helt andet miljø - de træder i en flygtnings sko. De konfronteres med oprørssoldater, minefelter, korruption, sprogproblemer, sortbørshandel samt rent og skær overlevelse. Hvis oplevelsen er for stærk, vil eksperter debriefe deltagerne ved at drøfte de oplevelser, som de har været udsat for,« som arrangørerne beskriver det. Derefter kan de vende tilbage til luksustilværelsen som deltagere i World Economic Forums årsmøde i Davos.

BRANCHENYT
Læs også