Connie Hedegard - en realistisk optimist i Davos

Klima- og energiminister Connie Hedegaard er i Davos for at fastholde klimaforandringerne øverst på den geopolitiske dagsorden. Og trods modvind er hun optimist tilsat en solid dosis realisme.

Foto: Gregers Tycho

Davos

Connie Hedegaard er en af de få optimister i Davos, men hun er heller ikke kommet til Alperne for at rydde op efter finanskrisen eller hjælpe verdensøkonomien ud af recession, men for at fastholde indsatsen mod klimaforandringerne i toppen af den globale økonomisk-politiske dagsorden.

Det har i Davos ikke skortet på stemmer, der mener, at viljen til at gøre en indsats mod klimaforandringerne nok er usvækket, men at den langt vigtigere økonomiske krisestyring optager de politiske beslutningstagere så meget, at klimaet må vente.

Tillige bliver de penge, der skulle være øremærket klimaforandringerne, nu brugt på at redde det finansielle system.

Alligevel fastholdere Connie Hedegaard succeskriteriet om at nå en ambitiøs aftale omfattende alle lande ved efterårets klimatopmøde i København, og det skræmmer hende ikke, at bindende globale aftaler i stigende grad er udartet til årelange projekter, hvor de konstatérbare fremskridt synes få og små...

BRANCHENYT
Læs også