Obligationer.: Endte marginalt højere

Det var en travl dag på nøgletalsfronten, og især den amerikanske BNP-opgørelse for fjerde kvartal fik opmærksomhed.

Det samlede BNP-tal viste en positiv overraskelse, mens et dyk ned i komponenterne efterlader et mere grumset billede. Det endte med ganske små udsving hos obligationerne.

Den toneangivende ti-årige danske statsobligation, 4 pct. 2019, lukkede fredag 0,02 point højere i kurs 100,88 med en effektiv rente på 3,89 pct. Blandt realkreditobligationerne endte 4-35'erne 0,35 point lavere i kurs 89,10 med en effektiv rente på 5,23 pct.

Den amerikanske BNP-opgørelse for fjerde kvartal viste en markant tilbagegang på 3,8 pct., hvilket dog var klart bedre end analytikernes forventninger om et fald på 5,5 pct. Faldet kommer efter en tilbagegang på 0,5 pct. i tredje kvartal.

- Markederne reagerede i første omgang positivt på BNP-tallet, men dykker man ned i opgørelsen viser det sig, at den positive overraskelse har udgangspunkt i lageropbygning, mens de øvrige komponenter såsom privatforbruget, erhvervs-, boliginvesteringer samt import og eksport faldt, som ventet, udtalte senioranalytiker Johnny Bo Jakobsen fra Nordea til RB-Børsen.

Senere blev anden udgave af januars forbrugertillidsindikator fra University of Michigan offentliggjort. Den viste et fald til 61,2 fra 61,9, mens analytikerne havde ventet et uændret tal. Der var også lidt opmærksomhed på erhvervstilliden i Chicago, da det meget svingende PMI-barometer faldt til 33,3 fra opreviderede 35,1. Analytikerne havde her ventet en fremgang til 34,9 fra første udgave på 34,1.

Forbrugerprisestimatet for eurozonen i januar viste ved formiddagstid en stigning på 1,1 efter en stigning på 1,6 pct. i december. Analytikerne havde ventet en stigning på 1,4 pct. Arbejdsløsheden i december steg til 8,0 pct. fra 7,8 pct. i november. Analytikerestimatet lød på 7,9 pct.

Den amerikanske tiårige T-bond lå ved dansk lukketid 10/32 point højere i kurs 107 27/32 med en effektiv rente på 2,82 pct. Dollaren fortsatte de seneste dages styrkelse mod euroen, og ved dansk lukketid lå en euro i 1,2814 dollar.

BRANCHENYT
Læs også